дограмащоривратипокривни прозорци

Галерия

Как се правят врати във фабриката на Евростил?

Цялостния процес на производството на вратите Евростил се дели на няколко последователни етапи:

  • Разкрои

След като постъпи заявка в цеха, тя се въвежда в специално програмиран софтуер, с които се управляват цялото производство. Също така, компютър ръководи и рязането на плочите, след като са въведени размерите за вратите. Следователно, след обработка на данните, циркулярни дискове оформят детайлите на вратата.

  • Сглобяване

След като вече имаме разкроените детайли за врата, те следват да бъдат сглобени. Сглобява се рамка от масив около плочите, а в средата се слага една укрепваща летва.

  • Пълнеж на вратите

Пълнежите на вратите могат да бъдат няколко вида. Един от тези видове се нарича „пчелна пита“. Тя осигурява сигурност и стабилност на вратата.

  • Фолиране на плоскостите

Вратата се покрива с фолио или фурнир на отделна машина, която предварително е загряла лепило, което се нанася равномерно върху плоскостите. След което, върху него се залепва покривния материал. За да има добър контакт, между плоскостите и покривния материал, плоскостите трябва да са хубаво обезпрашени. Фолиото и фурнира, с които се облицоват касите и первазите, също се реже на отделна машина.

  • Слепването на платната

Върху, вече сглобените рамки от масив, се полага добре загрято лепило (за по здрав контакт), след което платната се поднасят на поточна линия и се налагат върху масивната рамка. Хидравлична преса притиска платната, едно към друго с точно определена сила. Така вече готовите крила се нареждат, на поточната линия за следващия етап.

  • Кантиране

Три от четирите страници на крилото се кантират, на отделни поточни линии. За всяка страна крилото минава през тези отделни линии за кантиране, като долната страна на крилото не се кантира.

  • Разпробиване

И тук напълно автоматизирана машина извършва целият етап. В софтуера на машината се въвеждат данните за разпробиване на отвори за панти, дръжки и брави. Машината сама си сменя инструментите за всички видове отвори. Работниците стоят на стана от машината за да следят за качественото протичане на процеса.

  • Первази

Предварително скроени первазите се залепват за рамката на части, с нагрято лепило. След като изстине лепилото, то държи двете части една към друга. След това се полага покривното фолио върху целия перваз.

  • Изработка на касите

Това е най-сложния етап от цялостния процес. Касите са на отделни елементи, който се сглобяват и слепват. Тези части трябва да са прецизно отрязани на 45 градуса за да може да пасват идеално, една към друга, при сглобяване им. След като се сглоби касата, остава да се поставят патронодържателите и насрещникът за бравата.


Интериорни врати

 
 

Входни врати

   
Всички права запазени Пласт Маркет ООД.
Магазин за врати © 2018